Direct beginnen met beleggen

Wil je direct beginnen met beleggen? Volg dan ons stappenplan. Met de 3 eenvoudige stappen hieronder kun je al binnen een paar minuten handelen op de beurs. Graag gedaan!

Stappenplan

1. Kies een online broker. Wij adviseren Plus500 en Binck.
2. Maak een account aan en bevestig je e-mailadres en telefoonnummer
3. Kies een aandeel uit het overzicht en klik op ‘kopen’. Gefeliciteerd met je eerste aankoop!

Twijfel je welke broker het beste bij je past? Hieronder vind je meer informatie per broker.

Over Plus500

Plus500 is een online broker die beursgenoteerd is aan de Main Market van de London Stock Exchange. Het handelsplatform is beschikbaar in het Nederlands en biedt Nederlandse beleggingsproducten aan.

De broker is vooral geliefd bij beleggers die actief willen handelen. Ook wel speculeren genoemd. Plus500 biedt CFD-producten aan. Dat zijn beleggingsproducten met een hefboom, die daardoor een relatief hoog risico kennen. Bovendien betaal je geen transactiekosten, maar een spread: een klein verschil tussen de koop- en verkoopprijs. Handig als je veel transacties verricht.

REKENING OPENEN

Risicowaarschuwing: 76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.Over Binck

Binck heeft sinds de oprichting in 2000 meerdere prijzen gewonnen. Deze Nederlandse broker beschikt over een uitgebreid aanbod en geavanceerd platform. Dat laatste kan voor beginnende beleggers soms overweldigend overkomen.

Deze broker is vooral geschikt voor beleggen op de (middel)lange termijn. Binck hanteert geen spread, maar vaste kosten per transactie. Als je erg actief handelt, kan dat dus in de papieren lopen. De Nederlandse klantenservice is ook ’s avonds en op zaterdag bereikbaar. Helaas biedt Binck geen oefen-account aan.

REKENING OPENEN

Nadat je het aandeel gekocht hebt…

Dan begint het natuurlijk pas! Je hebt waarschijnlijk allerlei vragen. Wanneer verkoop je een aandeel weer? En hoe weet je wat het juiste moment is? Het eerlijkste (en minst leuke) antwoord is: dat weet niemand.

Beleggen is namelijk geen wetenschap. En de meeste succesvolle beleggers hebben dat geleerd met vallen en opstaan. Het is dus verstandig om vooral veel te oefenen. Toch zijn er verschillende strategieën die je op weg kunnen helpen. Meer daarover lees je in onze online cursus.

Het kan tenslotte geen kwaad om meerdere brokers uit te proberen. Die moet namelijk aansluiten bij jouw wensen en manier van handelen. Onthoud dat er veel meer brokers zijn dan onze favorieten hierboven. Een andere broker past misschien beter bij jou.