Cursus beleggen

Cursus beleggen

Een goede belegger weet waar hij mee bezig is. Het is daarom verstandig om eerst een cursus beleggen te volgen. Wij maakten een online cursus, waarin je snel de basis van het beleggen leert. Deze cursus is gratis te volgen en bestaat uit de onderstaande 5 delen.

Tijdens onze cursus beleggen leer je de absolute basis van het beleggen. Je ontdekt de belangrijkste begrippen, succesvolle strategieën en handige tips om de risico’s te beperken. Bovendien wijzen we je op veelgemaakte fouten, zodat jij die niet meer hoeft te maken.

Inhoudsopgave

 1. 1
  Hoofdstuk 1: Introductie
  Hoe werkt de beurs en welke verschillende beleggingsproducten kennen we?
 2. 2
  Hoofdstuk 2: Strategie
  Wat is het perfecte moment om een beleggingsproduct te kopen én verkopen?
 3. 3
  Hoofdstuk 3: Risicobeheersing
  Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Hoe verklein je die risico’s?
 4. 4
  Hoofdstuk 4: Praktijk
  Hoe kies je de juiste broker en hoe ga je daadwerkelijk aan de slag?
 5. 5
  Hoofdstuk 5: Evaluatie
  Wat moet je in de gaten houden tijdens het handelen op de beurs?

Beginnen

De cursus beleggen kun je eenvoudig online volgen. Elk hoofdstuk vind je op een aparte pagina op deze website. Je bereikt de gewenste pagina door te klikken op het hoofdstuk dat je wilt lezen. (Zie daarvoor de inhoudsopgave hierboven.) Op die manier kun je de cursus ook op een later moment gemakkelijk vervolgen.

Sommige mensen vinden het prettig om tijdens de cursus actief mee te doen. Het is daarom handig om alvast een beleggingsrekening te openen. Op deze pagina leggen we uit hoe je dat kosteloos kunt doen, indien gewenst met nep-geld. Een foutje maken tijdens de cursus is dan geen enkel probleem.

BEGIN MET DE CURSUS

Vragen over de beleggingscursus

Je wilt natuurlijk weten waar je aan begint met onze cursus. Die bestaat uit een hoop pagina’s tekst. Wil je alle hoofdstukken goed tot je nemen, dan kost je dat aardig wat tijd. Daarom vind je hieronder de meest gestelde vragen over onze gratis beleggingscursus.

Waarom is de beleggingscursus gratis?
Steeds meer mensen beginnen zonder enige ervaring met beleggen. Dat kan erg teleurstellend uitpakken. We willen daarom graag de basis van het beleggen uitleggen in deze cursus. (Dat had ons destijds een hoop frustratie gescheeld.) Bovendien verdienen we geld met de advertenties op deze website.

Wat kan ik na deze cursus?
Nadat je alle hoofdstukken hebt bestudeerd, weet je hoe handelen op de beurs werkt. Je kunt verschillende strategieën onderscheiden, kent de risico’s en weet hoe je die risico’s verkleint. Bovendien ben je op de hoogte van de verschillende beleggingsproducten en begrijp je wat belangrijke begrippen betekenen.

Is deze cursus beleggen een garantie voor succes?
Zeker niet! Beleggen leer je in de praktijk en gaat met vallen en opstaan. Uiteindelijk zul je dus zelf de juiste keuzes moeten maken en daarvan leren. Wij helpen je op weg en geven je de handvatten, maar je zult er zelf een succes van moeten maken.

BEGIN MET DE CURSUS